13 Haziran 2014 Cuma

KARA LAHANA SARMASI

KARA LAHANA SARMASI

MALZEMELER
-1 Su bardağı pirinç
-1 Çay bardağı bulgur
-2 Tane soğan
-1 Tatlı kaşığı salça
-Sıvıyağ
-Maydanoz
-Pulbiber
-Karabiber
-Nane
-Tuz

Pişirmek için;
-Sıvıyağ
-1 Küçük soğan
-1 Tatlı kaşığı salça
-Su
-Tuz

YAPILIŞI
1- Lahanayı kaynar suya koyarak iki üç dakika haşlayın .
2- İki tane soğanı yemeklik doğrayarak sıvıyağda kavurup salçayı ilave edin.
3- Üzerine yıkanmış pirinç ve bulguru koyun ve bir çay bardağı su koyarak altı çok kısık yarı pişirin.
4- Altını kapatıp doğranmış maydanoz tuz ve baharatları koyup karıştırın.
5- Yaprakların büyüklüğüne göre ortadan ikiye daha büyükse üçe dörde bölün.
6- Bir tatlı kaşığı iç malzemeden koyarak lahanaların hepsini sarın.
7- Ayrı bir sos tenceresine bir tane soğanı doğrayıp sıvıyağda kavurun.
8- İçine salçayı ve tuzunu koyun ve iki su bardağı kadar su ilave ederek kaynatın.
9- Salçalı suyu sarmaların üzerine dökün.
10- Tencerenin suyu sarmaların az üzerine çıkacak kadar olmalı.
11- Dolma taşınız varsa üzerine koyun yoksa bir yemek tabağını ters çevirerek tencerenin içine oturtun.
12- Tencerenin kendi kapağını da kapatarak ocağın altını yakın.
13- Kaynadığında altını kısarak kendi halinde yavaşça suyu azalana kadar pişirin.
14- Pişip pişmediğini kontrol edin gerekirse tencerenin kenarından su ilave edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

1 yorum: