2 Mayıs 2014 Cuma

ŞEKERPARE

ŞEKERPARE

MALZEMELER
Yarım paket margarin
1 Yumurta (sarısı üzerine)
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı irmik
1 Çay bardağın sıvı yağ
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Un

Şerbeti için;
3 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

YAPILIŞI
1- Önce şerbeti yapmayla başlayalım ki soğuması için vaktimiz olsun,
2- Şeker  ve suyu tencereye alıp kaynatın limonunu ilave ederek 10 dakika daha kaynatarak altını kapatın ve soğumaya bırakın,
3- Yumuşamış margarini yoğurma kabına koyarak üzerine yumurta, irmik, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın,
4- Yavaş yavaş un ilave ederek yoğurun,
5- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin,
6- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın,
7- Üzerine yumurta sarısı sürün,
8- Fırından çıkan şekerpareleri soğuk şerbetle buluşturun,
9- Şerbetini iyice çekmesi ve daha lezzetli hale gelmesi için bir gün bekletin,

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder