MİDYE BÖREK |
MALZEMELER
-5 Tane yufka-1 Su bardağı yoğurt
-1 Su bardağı sıvı yağ
-1 Yumurta (sarısı üzerine)
İç harcı için;
1 Kase peynir
Maydanoz
YAPILIŞI
1- Yumurta akı, yoğurt ve yağı iyice çırpın.
2- Bir yufkayı tezgaha serip dört üçgen parçaya bölerek her tarafına hazırladığınız sostan sürün.
3- Bir üçgen parçayı sivri ucunu parmağınızla tutup geniş tarafa doğru çekerek büzdürün.
4- Resimdeki gibi kenardaki iki uçları birleştirin.
5- Uç kısmına penirli iç malzemesinden bir yemek kaşığı koyup kenarlarını kapatmadan sarın.
6- Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
7- Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Not; Yufka sayısını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder