25 Mayıs 2014 Pazar

EZOGELİN ÇORBASI

EZOGELİN ÇORBASI
MALZEMELER
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 Tane kuru soğan
- 1 Yemek kaşığı domates salçası
- 2 Litreye yakın kaynar su
- 3-4 Kaşık sıvıyağ
- Kuru nane
- Pulbiber
- Tuz

YAPILIŞI
1- Soğanı ince ince doğratıp sıvıyağda kavurun.
2- İçine salçayı koyup kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
3- Yıkanmış mercimek, bulgur ve pirinci tencereye koyup üzerine kaynar suyunu ilave edin.
4- Su ilk başta fazla gibi geliyor ama bakliyatlar şiştiğinde iyi geliyor.
5- Kaynadığında üzerinde oluşan köpükleri alın.
6- Kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişmesi yeterli geliyor.
7- Ayrı bir tavaya az yağ koyup pul biber ve naneyi kavurup çorbanın üzerine gezdirip ocağın altını kapatın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder