11 Nisan 2014 Cuma

GAZETE TATLISI

GAZETE TATLISI


MALZEMELER
-1 Çay bardağı yoğurt
-1 Çay bardağı sıvı yağ
-1 Çay bardağı ılık su
-2 Yumurta
-1 Çay kaşığı karbonat
-1 Yemek kaşığı limon suyu

Açmak için;
-2 Su bardağı nişasta

İçi için;
-3 Su bardağı ceviz
-1 Çay bardağı şeker

Üzeri için;
-200gr tereyağ

Şerbeti için;
-4 Su bardağı şeker
-5 Su bardağı su
-3-4 damla limon suyu


YAPILIŞI
1 1-  Hamur ele yapışmayacak şekilde yoğrulur.
2 2-   Ceviz büyüklüğünde 30 beze yapılır.
3 3-   Beşerli 6 gruba  ayrılır.












    4- Her biri nişastayla teker teker fincan tabağı büyüklüğünde açılarak beş tanesi üst üste koyulur.


   









   5- Önce merdaneyle, biraz büyüdüğünde oklavayla büyüdüğü kadar açılır.
 
  









  6-   Oklavaya sarılarak iki kenarlardan büzdürülür ve şeklini bozmadan gazetenin üzerine açılır.
   










     7-   Gazetenin üzerine serilmesindeki amaç; Gazetenin yufkanın nemini alıp kuruması böylelikle kuruyan yufka şekli bozulmadan rahat sarılıyor.
    8-   Altı tane hamurunda açma işi tamamen bittikten sonra üzerine ceviz ve şeker karışımı serpilir.
    9-  Kenarları içe katlanır gazetenin ucundan tutup yukarı doğru  kaldırılarak rulo sarılır.
  










   10-   Üç parmak genişliğinde kesilerek yağlanmış tepsiye sıralanır.
   11- Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  









   
   12-  Şerbeti için şeker ve su kaynatılıp şerbet biraz koyulaştığında limon suyu ilave edilip bir taşım daha kaynatıp altı kapatılır.
   13 -Şerbetin ilk sıcaklığı çıktığında tatlıda soğukken ıslatılır.
           

AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder