22 Mart 2014 Cumartesi

FELLAH KÖFTESİ

FELLAH KÖFTESİ

Malzemeler;
-1 su bardağı ince bulgur
-Yarım su bardağı irmik
-1 tane yumurta
-1 su bardağı sıcak su
-2 kaşık un
-2 tatlı kaşığı salça
-Yarımşar çay kaşığı karabiber, nane, reyhan
-Tuz

Üzeri için;
-1 kase yoğurt
-1 diş sarımsak
-Maydanoz, tuz

Sosu için;
-2 tane domates
-1 tatlı kaşığı salça
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Pulbiber, tuz

Yapılışı;
1-Yoğurma kabına bulgur ve irmiği koyup üzerine sıcak su koyarak  kapağını kapatın. 15 dakika bekleyin.
2-Soğuduğunda içine un, yumurta, salça, tuz ve baharatları atıp uzunca yoğurun.
3- Elinizi ara ara ıslatarak fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp unlanmış tepsiye koyun.
4- Küçük parmağınızı ıslatıp köftelerin ortasına bastırın.
5- Tencereye su ve tuz koyup kaynatın.
6- Köfteleri içine atın, köfteler piştiği zaman suyun yüzeyine çıkacaktır bu aşamada süzerek
suyun içinden alın.
7- Sosu için; yağı eritin domatesi rendeleyip su ilave ederek pişirin.
8-Tuz, ve pulbiberi de katıp bir kez daha karıştırın.
9- Köfteleri sosun üzerine döküp bir iki kere karıştırarak ocaktan alın.
10-Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp maydanoz doğrayın.

AFİYET OLSUN...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder