30 Mart 2014 Pazar

ENGİNAR DOLMASI

ENGİNAR DOLMASI


Malzemeler:
- 4 adet enginar
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
Pişirmek için;
- 3 çay bardağı su
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
1- Enginarın saplarını ve ağız kısmından 2 cm kadar kesin, (resim 1ve2 de olduğu gibi)
2-  Ortasındaki mor yapraklı kısımı  yavaş yavaş çıkartarak iç koyma yerini hazırlayın, (resim 3)
3- Enginarların kararmaması için bir kaseye bol su ve limon suyunu koyup enginarları içine bırakın,
4- Soğanı, zeytinyağında kavurup salçayı ekleyin üzerine yıkanmış pirincide ekleyerek biraz daha kavurun,
5- İçine 1 çay bardağı su, tuz  ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin,
6- Ocağın altını kapatıp nane, karabiber ve ince doğranmış maydanozu ilave edip karıştırın,
7- Enginarların ortasına hazırladığınız iç harcı bölüştürerek doldurun ve tencereye yerleştirin,
8- Biraz zeytinyağ, tuz ve suyu karıştırıp tencerenin içine dökün.
9- Kaynamaya başlayan enginarlarınızı 30-40 dakika kısık ateşte pişirin.

AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder