6 Ocak 2014 Pazartesi

ZEBRA KEK

ZEBRA KEK

MALZEMELER
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı kakao
1 Tane kabartma tozu
1 Tane vanilya
Yeteri kadar un
YAPILIŞI
1- Yumurtaları kırıp mikserle köpürene kadar çırpıyoruz
2- Şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz
3-Ardından kakao hariç diğer malzemeyi ilave ediyoruz
4- Kek hamurumuz normalden biraz daha  akıcı bir kıvamda olmalı
5-Hazır olan hamurumuzun yarısını başka bir kaba alıp 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave edip kaşık yardımıyla yavaş yavaş yediriyoruz
6- Diğer ayırdığımız beyaz olan kekede 3 yemek kaşığı un ilave ediyoruz
7- Buradaki amaç her iki kekin de kıvamının aynı olmasını sağlamak
8- 32 cm çapındaki tepsimizin altına ve kenarlarına sıvı yağ sürüyoruz
9- Tepsinin tam ortasına yarım kepçe kakaolu hamurdan döküyoruz
10- Onunda tam ortasına başka bir kepçeyle beyaz hamurdan döküyoruz
11- Aynı işlemi hamurlarımız bitene kadar en ortaya üst üste sırayla döküyoruz
12- İşlem bitince tepsiyi düz bir yere 2-3 kere vurup her tarafının eşit olmasını sağlıyoruz
13- Kürdan yardımıyla keke ortadan kenara ve ters yönde çizikler atıyoruz
14- Önceden ısıtılmış 180 derece 15 dakika pişirince fırının ayarını düşürüp yavaş pişmesini sağlıyoruz
15- Ve ilk 15 dakika fırının kapağını açmıyoruz ki kabarmaya başlayan kek sönmesin
16- Servis yaparken de çizgiler ortada kalacak şekilde keserseniz daha hoş görünecektir
AFİYET OLSUN
Zor gibi görünen bu tarif aslında kolay ve misafirleriniz için göz doldurucu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder