1 Ekim 2019 Salı

ELMA SİRKESİ

ELMA SİRKESİ

Malzemeler;
5 kg' lık cam kavanoz için;
-1 kg doğal köy elması
-10_15 tane nohut
-1 yemek kaşığı şeker
-1 çay bardağı sirke
-Klorsuz su (hazır su)

Yapılışı;
1- Elmaları güzelce yıkayın.
2-:Dörde bölüp çekirdek kısımlarını kesip elmaları  kavanoza koyun.
3-:Kavanozun içine nohut, şeker ve sirke koyup ağzına kadar suyla doldurun.
4- Kavanozun ağzını tülbentle kapatıp bağlayın.
5- Sirke kavanozunu gün ışığı görmeyen karanlık bir yere koyun.( ben mutfakta karton kolinin içine oturtup kapağını kapattım,siz isterseniz mutfak dolabının içine de koyabilirsiniz)
6- Sirkeyi günde bir kere tahta kaşıkla karıştırın.
7- Elmalar dibe çöken kadar bu işleme devam edin. (20 ila 30 gün arası)
8- Süre sonunda kavanozun kapağını kapatabilirsiniz artık.
9- Sirkemiz 3 ay sonra hazır olacak.
10- Fakat ne kadar çok durursa o kadar daha kaliteli olacaktır.
11- Kullanmak istediğiniz zaman tülbentten süzün.
12- Doğal ev yapımı sirkeyi salatalarda, turşularda, bulaşık makinasında, temizlikte vs. çok rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Sirke süresiz bir üründür.

 Kolay Gelsin...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder