4 Ağustos 2019 Pazar

İÇLİ KETE

İÇLİ KETE
Malzemeler;
-2 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 yumurta (sarısı üzerine)
-2 yemek kaşığı şeker
-1 tane yaş maya
-Tuz
-Un

Ara katları için;
-250 g tereyağ

İçi için;
-1,5 su bardağı un
-Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ince parçalanmış ceviz

Açmak için;
-Nişasta

Yapılışı;
1- Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alarak yumuşak bir hamur yoğurun.
2- Hamurun üzerini kapatarak mayalanması için bir saat kadar dinlendirin.
3- Hamur mayalanırken içini hazırlayın. Unu ve yağı tavaya alıp rengi koyulaşana kadar kavurun.
4- İçine cevizi koyup karıştırın ve soğumaya bırakın.
5- Mayalanan hamurdan yumurtadan küçük bezeler yapın.
6- İki bezeyi tabak büyüklüğünde açıp üst üste koyarak birlikte tek yufka yaparak açın.
7- Her tarafına eritilmiş tereyağ sürün ve kenarları üst üste gelecek şekilde ortaya katlayarak kare bir hamur elde edin.
8- Ortasına bir yemek kaşığı kavrulmuş un koyun ve zarf şeklinde katlayıp tepsiye koyun.
9- Bütün hamuru aynı şekilde hazırlayıp üzerine yumurta sarısı sürün.
10- Ilık fırında 15 dakika tepsi mayası için dinlendirin.
11- 180 derecede kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder