22 Temmuz 2019 Pazartesi

BALIK ÇORBASI

BALIK ÇORBASI

Malzemeler,
•2 dilim levrek
•1 tane soğan
•1 tane havuç
•1 tane küçük patates
•1 yemek kaşığı un
•3 yemek kaşığı sıvıyağ
•Bir tutam dereotu
•Karabiber
•Tuz
Meyanesi için,
•1 yumurta sarısı
•Yarım limon suyu
Yapılışı,
Levreği üzerine çıkacak kadar suyla birlikte ocağa alıp yumuşayana kadar haşlayın.
•Pişen levreği sudan alıp etlerini  didin.
•Ayrı bir tencerede sıvı yağı kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
•Ardından minik minik doğradığınız patates ve havucu da ekleyip  kavurmaya devam.
•Unu ekleyip bir kaç dk. daha kavurun,
•Üzerine 3 bardak balık suyu ve 2 bardakta normal su ekleyip karıştırın.(balık kokusu ağır olmasın diye suyun hepsini balık suyu koymadım ben)
•Kısık ateşte sebzeler pişene kadar kaynatın.
•Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın,
•Çorbanın suyundan bir kepçe alarak yumurta sarısı ve limon suyu karışımına azar azar ilave edin ve aynı anda hızlıca çırpın.
•Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırın.
•Kaynadığında didilmiş balıkları ilave edip bir taşım kaynatın.
•Tuz, karabiber ve dereotunu ekleyip karıştırın ve  ocaktan alın.
•Çorbanın kıvamına göre kaynar su ilave edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder