10 Nisan 2018 Salı

PADİŞAH SARMASI

PADİŞAH SARMASI
Malzemeler;
-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-3 yemek kaşığı kakao
-1 paket vanilya
-1 paket krem şanti
-1 su bardağı süt (krem şanti için)
-Hindistan cevizi

Yapılışı;
1- Derin bir tencereye süt, toz şeker, kakao ve unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
2- Ocağa alıp sürekli karıştırarak, kaynayıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
3- Sonrasında ocağın altını kapatıp içerisine vanilyayı ekleyip mikserle beş dakika çırpın.
4- Büyük boy fırın tepsisinin tabanını bolca hindistan ceviziyle kaplayın.
5- Muhallebiyi yavaş yavaş üzerine yayın ve soğuması için dolaba kaldırın.
6- Bu sırada krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın.
7- Muhallebi soğuduktan sonra üzerine spatula yardımıyla krem şantiyi eşit bir şekilde yayın.
8- Daha rahat sarılması için bu şekilde buzdolabında bir süre bekletebilirsiniz.
9- Muhallebiyi ortadan ikiye kestikten sonra dört parmak kalınlığında enine kesin.
10- Spatula yardımıyla ucundan katlayarak rulo sarıp servis tabağına koyun.
11-Üzerini benmari usulü eritilmiş çikolatayla süsleyebilirsiniz.
12- İsterseniz aralarına muz dilimleri ya da fındık koyabilirsin.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder