23 Şubat 2018 Cuma

YAĞLI KIRMIZI BİBER KONSERVESİ

YAĞLI KIRMIZI BİBER KONSERVESİ

MALZEMELER:
-5kg salçalık kırmızı biber
-2 su bardağı sirke
-1 su bardağı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı tuz
-Bir baş sarımsak

YAPILIŞI:
1-Büyükçe bir tencereye yarısına gelecek kadar su koyup kaynamaya bırakın.
2-Kırmızı biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkartıp yıkayın.
3-Kaynamakta olan suyun içine tencerenin aldığı kadar biberleri koyun kapağını kapatın.
4-Biberler hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp soğuk su dolu kabın içerisine alın.
5-Soğuduğunda kabuklarını soyun, soyulmayanları biraz daha haşlayabilirsiniz.
6-Biberleri kavanozlara yerleştirip aralarına sarımsak dilimleri koyun.
7-Sirke, yağ ve tuzu bir kaseye koyup tuz eriyene kadar karıştırın.
8-Bu karışımı kavanozlara bölüştürüp kapakları sıkıca kapatın.
9-Daha sonra kavanozları büyükçe bir tencereye kapakları aşağı gelecek şekilde yerleştirin.
10-Kavanozların yarısını geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın.
11-Su kaynamaya başladıktan sonra yarım saat orta ateşte bu şekilde kaynatın.
12-Kavanozları yine ters bir şekilde düz bir yere koyun üzerlerini kapatıp kendi halinde soğuyana kadar bekletin.
13-Kapakların tutup tutmadığını kontrol ederek güneş görmeyen bir yere kaldırabilirsiniz.
14-Közlenmiş kırmızı biber turşularınız hazır istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder