30 Ekim 2017 Pazartesi

ÇİKOLATA KAPLI MUFFİN

ÇİKOLATA KAPLI MUFFİN

Malzemeler;
•3 tane yumurta
•1 su bardağı şeker
•1 su bardağı sıvı yağ
•1 su bardağı süt
•1 tane vanilya
•1 tane kabartma tozu
•2 yemek kaşığı  kakao
•2,5-3 su bardağı kadar un

Çikolata kaplaması için:
•3 paket çikolata

Yapılışı;
1• Yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar çırpın.
2• Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
3• Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
4• Silikon muffin kalıplarına hamuru 1 parmak eksik olacak şekilde paylaştırın.
5• 170 derecede kekleri pişirin.
6• Soğuduktan sonra kekleri çıkartıp, kalıplarını yıkayın ve kurulayın.
7• Çikolatayı benmari usulü eritip silikon kalıplara birer kaşık koyup üzerine keki yerleştirin ve hafifçe bastırın.
8• Kekleri buzdolabına koyup çikolatanın donması için yarım saat bekletin.
Not; Kekin içerisine arzunuza göre tarçın, ceviz, kuru meyveler ya da damla çikolata koyabilirsiniz.

 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder