ISIRGAN ÇORBASI |
Malzemeler;
-Bir bağ ısırgan
-3 yemek kaşığı mısır unu
-1 tane soğan
-1 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Sıvıyağ
-Pulbiber
-Nane
-Tuz
Yapılışı;
1- Elinize eldiven takarak ısırganların kalın saplarını yapraklarından ayırın.
2- Bir kaç kere yıkayıp tencereye koyun.
3- Üzerine çıkacak kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayın.
4- Pürüzsüz bir hale gelene kadar blenderden geçirin.
5- Mısır unununu suyla ayran kıvamına getirip tencereye ilave edin.
6- Çorba kaynayana kadar sürekli karıştırın, tuzunu ilave edin ve ocağın altını kısın.
7- Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın sıvıyağda kavurup tencereye ilave edin.
8- Tereyağını eritip pulbiber ve naneyi kavurun ve onu da tencereye ilave ederek ocağı kapatın ve artık çorbamız hazır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder