![]() |
SOSLU KARNIBAHAR KIZARTMASI |
▪Malzemeler
▪1 orta boy karnıbahar
▪1 tane yumurta
▪2 yemek kaşığı un
▪1 çay bardağı süt
▪1 kase yoğurt
▪1 diş sarımsak
▪Tuz
▪Kızartmak için sıvıyağ
▪Yapılışı
1▪ Karnıbaharı yıkayıp dallarını ayırın.
2▪ Tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz koyup haşlayın.
3▪ Karnıbaharlara bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin çok yumuşamasın.
4▪ Suyunu süzüp soğumaya bırakın ve o arada sosu hazırlayın.
5▪ Yumurta, süt ve unu pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.
6▪ Kızartma tenceresine bolca sıvıyağ koyup ısıtın.
7▪ Karnıbaharları hazırladığınız sosa bulayıp her tarafını kızartın.
8▪ Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder