13 Mart 2017 Pazartesi

SAÇAKLI POĞAÇA

SAÇAKLI POĞAÇA

Malzemeler;
\ 1 su bardağı ılık süt
\ 1 çay bardağı yoğurt
\ 1 çay bardağı sıvı yağ
\ 1 tane yumurta (sarısı üzerine)
\ 1 yemek kaşığı şeker
\ 1 tatlı kaşığı tuz
\ 1 paket instant maya
\ 4_5  su bardağı un
\ Labne peyniri
\ Kaşar peyniri
\ Maydanoz

Yapılışı;
1\ Yoğurma kabına ılık süt, şeker ve mayayı koyup 5 dakika kadar bekletin.
2\ İçerisine diğer malzemeleri de ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
3\ Hamurun üzerini kapatarak ılık bir yerde mayalanması için kabarana kadar dinlendirin.
4\ Sonra cevizden az  büyük parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
5\ Üzerilerine yumurta sarısını sürüp tepside 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
6\ Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
7\ Poğaçalar soğuduğunda ortalarını yarım kesip içerisine sevdiğiniz herhangi bir peynirden koyun.
8\ Maydanozu ince ince doğrayıp, kaşar peynirini rendeleyin.
9\ Poğaçayı kestiğiniz kısıma labne sürüp maydanoza ve peynire bulayın.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder