2 Nisan 2016 Cumartesi

TAVUKLU BÖREK

TAVUKLU BÖREK

Malzemeler
•4 tane  yufka
•1 tane tavuk göğsü
•3 tane soğan
•2 tane yeşil biber
•1 tane kırmızı biber
•1'er çay kaşığı Karabiber, pulbiber, kimyon, kinzi, tavuk baharatı, tuz
•Sıvıyağ

İçi için;
•1 su bardağı sıvıyağ
•1 su bardağı su

Üzeri için;
•Yumurta sarısı

Yapılışı
1- Tavuk göğsünü haşlayıp minik minik doğrayın.
2- Soğanı ve biberleri doğrayıp sıvıyağda soldurup tuz ve baharatlarını ilave edip karıştırın.
3- İçerisine tavukları koyup kısık ateşte 10 dakika kavurun ve soğumaya bırakın.
4- Her bir yufkayı dörde bölün.
5- Üzerine sıvıyağ ve su karışımından iki yemek kaşığı döküp her tarafına sürün.
6- Yufkanın geniş tarafına iki yemek kaşığı tavuklu iç harçtan koyarak  sarın.
7- Bütün yufkaları aynı şekilde sarıp üzerine yumurta sarısı sürün.
8- 180 derecede kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder