SÜTLÜ MISIR ÇORBASI |
Malzemeler;
-4 tane taze sütlü mısır
-1 çay bardağı taze barbunya fasulye
-1 kg yoğurt
-Tuz
Yapılışı;
1- Sütlü mısırı yıkayıp bıçakla kazıyın.
2- Tencereye mısır ve fasulyeyi koyup üç parmak üzerine çıkacak kadar su koyup kısık ateşte haşlayın.
3- Ateşi kapatmadan tuzunu koyup bir taşım daha kaynatın.
4- Çorba soğuduğunda yoğurdunu koyup karıştırın ve soğuk tüketin.
Not: Kış hazırlığı olarak mısırları yaz ayında kazıyıp poşetleyerek dondurucuya koyarsanız çorbayı istediğiniz zaman yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder