PARMAK TATLISI |
--/Yarım paket margarin
--/2 yemek kaşığı sıvıyağ
--/2 yemek kaşığı irmik
--/Yarım çay bardağı şeker
--/1 yumurta (akı üzerine)
--/1 paket kabartma tozu
--/1 paket vanilya
--/Un
İçi için;
--/1 çay bardağı ceviz
--/1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
--/1 yumurta akı
--/İrmik
Şerbeti için;
--/2 su bardağı şeker
--/2,5 su bardağı su
--/3-4 damla limon
Yapılışı;
--/1 Önce şerbeti hazırlayın su ve şekeri tencereye koyun kaynamaya başladığında altını kısıp 15 dakika kaynatın limonunu sıkıp soğumaya bırakın.
--/2 Hamur için gerekli malzemeleri kaseye alıp azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurun.
--/3 Hamurdan cevizden büyük bezeler kopartıp sandal gibi ortasını açın bir tatlı kaşığı tarçınlı ceviz koyarak kapatın.
--/4 Yavaşça şeklini düzeltip yumurta akına batırın ve her tarafını irmiğe bulayın.
--/5 Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayıp 170 derecede hafif kızarana kadar pisirin.
--/6 Biri sıcak biri soğuk olacak şekilde istediğiniz zaman ıslatabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder