ELMAS KURABİYE |
Malzemeler;
▪1 paket margarin
▪1 yumurta
▪1 su bardağı pudra şekeri
▪2 yemek kaşığı kakao
▪1 paket kabartma tozu
▪1 paket vanilya
▪Un
Üzeri için;
▪Yarım su bardağı toz şeker
▪Kakaolu fındık kreması
Yapılışı;
▪1- Yağ, yumurta ve şekeri birlikte yoğurun.
▪2-Ardından diğer malzemeleri ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
▪3-Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlatın ve her tarafını toz şekere bulayarak tepsiye sıralayın.
▪4-Bezelerin ortasına parmağınızla bastırarak çukurlar oluşturun.
▪5-180 derecede yaklaşık 15 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
▪6-Soğuyan kurabiyelerin ortasına fındık kreması koyarak servise hazır hale getirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder