ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE |
MALZEMELER
-125g margarin
-1 yemek kaşığı yoğurt
-1 çay bardağı pudra şekeri
-Yarım paket kabartma tozu
-Yarım paket vanilya
-Un
-Bir paket bitter çikolata
-Fındık
YAPILIŞI
1- Hamur malzemelerinin hepsini alarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
2- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlatın.
3- Ortalarına parmağınızla bastırarak çukurlar oluşturun.
4- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
5- Kabartma tozundan dolayı kurabiyelerin ortaları kapanacaktır 10 dakika geçtikten sonra fırından çıkarıp tekrar bastırarak çukurları belirginleştirin.
6- 170 derecede kızartmadan pişirin.
7- Bitter çikolatayı benmari usulü ile eritin.
8- Kurabiyelerin ortalarına çikolata doldurun ve üzerlerine fındık serpin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder