30 Eylül 2014 Salı

HAZIR YUFKADAN BURMA TATLISI

HAZIR YUFKADAN BURMA TATLISI

MALZEMELER
-1 paket hazır baklava yufkası
-2 su bardağı dövülmüş ceviz yada fındık içi
-1 paket margarin yada tereyağ

ŞERBET İÇİN
-5 su bardağı şeker
-5 su bardağı su
-1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
1- Şeker ve suyu tencereye koyup 15 dakika kaynatın.
2- Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın.
3- Baklava yufkasını açıp iki tanesini tezgahın üzerine serin .
4- Her tarafına ceviz serpin.
5- İnce bir oklavayı üzerine koyup sarın.
6- Oklavanın iki tarafından ortaya doğru büzdürün ve oklavadan çıkarıp tepsiye koyun.
7- Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
8- Yağı tavaya alıp erittikten sonra kızdırın.
9- Burma tatlılarını üzerine kaşık kaşık yağı dökün.
10- İki parmak kalınlığında dilimler kesin.
11- Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
12- Şerbet oda ısısında tatlıda soğukken ıslatın.
13- Baklava hamuru çok ince olduğundan sıcak şerbet döküldüğünde hamurlaşıyor.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder