BÜZGÜLÜ KÜRDAN BÖREĞİ |
-4 adet yufka
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı süt
-2 adet yumurta
-Susam
-Kürdan
İçi İçin
İstenilen iç harç kullanılabilir
YAPILIŞI
1- Önce böreğin içini hazırlayın (İstediğiniz içi kullanabilirsiniz).
2- Böreğe sürmek için, yumurta, süt, sıvıyağı karıştırın.
3- İlk yufkayı düz bir zemine serip üzerine sos sürerek ortadan ikiye katlayın.
4- Bir kase ile daireler kesin.
5- Dairelerin ortasına iç harcı koyup ikiye katlayın.
6- Kürdanla dikiş diker gibi tutturun.
7- Bütün yufkalar bitince fırın tepsisine dizin. Kalan sostan böreklerin üzerine sürün ve susam serpin.
8- 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dk. pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder