![]() |
ŞAKŞUKA |
MALZEMELER
-3 tane patlıcan
-3 tane yeşil biber
-1 tane patates
Sosu İçin:
-2 tane domates
-2 diş sarımsak
-1 tane soğan
-Tuz
Kızartmak İçin:
-Sıvıyağ
YAPILIŞI
1- Patlıcanı soyup küçük küçük doğrayarak acısı çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.
2- Patlıcan, patates ve biberi aynı büyüklükte doğrayarak ayrı ayrı kızartın ve servis tabağına alın.
3- Soğanı rendeleyip sıvıyağda kavurun.
4- Üzerine küçük doğranmış domates, sarımsak ve tuzunu ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
5- Servis tabağındaki kızartmaların üzerine gezdirerek servis edin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder