![]() |
MEYHANE PİLAVI |
MALZEMELER
-2 su bardağı pilavlık bulgur
-2 tane soğan
-2 tane domates
-2 diş sarımsak
-6-7 tane sivri biber
-3 su bardağı su (yarısı tavuk suyu olursa daha iyi olur)
-1 yemek kaşığı tereyağ
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı pul biber
-Tuz
YAPILIŞI
1- Tereyağ ve sıvıyağı tencereye koyup ısıtın.
2- Üzerine doğranmış soğanları ilave edip dakika kavurun.
3- Domatesin birinin kabuğunu soyup birini soymadan ince doğrayın.
4- Soğanın üzerine domates sarımsak pulbiber ve sivri biberi ilave edip karıştırın.
5- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 3- 4 dakika pişirin.
6- Daha sonra tencereye yıkanmış bulguru koyup kaynar suyu ilave edin.
7- Tuzunu koyup kontrol edip kapağını kapatın.
8- Pilavın suyu kaynadığında ocağın altını olabildiğince kısın.
9- Suyunu çektiğinde üzerine havlu kapatarak 15 dakika dinlendirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder