![]() |
İRMİKLİ TATLI |
2,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
4-5 damla limon
YAPILIŞI
1- Önce şerbeti hazırlayalım su şeker ve limon suyunu 15 dakika kaynatarak ılımaya bırakın.
2- Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
3- Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlatın.
4- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
5- Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
6- Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine ılıyan şerbeti dökün.
7- Şerbetini çektiğinde üzerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder