SOSYETE MANTISI |
1 Tane yufka
1 Kase yoğurt
1 Diş sarımsak
Kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için;
1 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
Pulbiber
Nane
YAPILIŞI
1- Yufkayı ortadan ikiye kesip her tarafını suyla ıslatın.
2- Sıkıca sarın ve bir cm kalınlığında kesin.
3- Tavaya sıvıyağ koyup yufkaların her tarafını kızartın ve servis tabağına alın.
4- Sarımsağı tuzla ezip yoğurdun içine koyup karıştırın.
5- Tereyağı ve sıvıyağı eritip pulbiber ve naneyi koyup kızdırın.
6- Mantının üzerine yoğurdu döküp üzerine yağını gezdirin.
Not; Mantının yoğurdunu servisten az önce dökmeniz gerekiyor.
Aksi taktirde mantı yoğurdun suyunu çekip çıtırlığını kaybediyor.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder