20 Haziran 2014 Cuma

ET DÖNER

ET DÖNER

MALZEMELER
500 g dana eti
3 Tane yeşil biber
1 Tane soğan
2 Yemek kaşığı zeytinyağ
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Kekik
Tuz

YAPILIŞI
1- Eti ince filatolar halinde  kesin.
2- Bir tane soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyip içine birer çay kaşığı baharatları, zeytinyağı ve tuzu katın karıştırın.
3- Hazırladığınız etleri bu karışımın içine koyup karıştırın.
4- Yeşil biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.
5- Masanın üzerine uzunca streç film serin.
6- Baharatlanmış etleri üst üste yerleştirirken üç katta bir iki parça biberler koyun.
7- Etler bitene kadar devam edin.
8- Streç filmle etin üzerini sıkıca kapatıp dondurucuya atın.
9- Pişirmeden bir saat önce dışarı çıkarmanız yeterli.
10- Streç filmi çıkarıp buzu açılmaya başlayan etinizi ince ince kesin.
11- Et çok açılmışsa kesmesi zor oluyor çünkü dağılıyor.
12- Teflon tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyup etleri içine atın.
13- Altı kısık ve kapağı kapalı şekilde kendi saldığı suyu çekene kadar arar ara karıştırarak pişirin.
14- Pişme esnasında hiç su koymayın kendi suyu yeterli geliyor.
15- Suyunu tamamen çektiğinde kapağını açıp sürekli karıştırarak bir kaç dakika kavurun.

AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder