PEYNİRLİ TOPLAR |
MALZEMELER
- Yarım bayat ekmek
-1 Tane yumurta
-1 Çay bardağı süt
-250 gr beyaz peynir
-1 Su bardağı galeta unu
Kızartmak için
-Sıvı yağ
YAPILIŞI
1- Bayat ekmeği ufalayıp üzerine sütü dökün .
2- 10 dakika kadar sütü çekmesini bekleyin.
3- Üzerine peyniri ufalayıp yoğurun.
4- Şekil alabilecek kıvama geldiğinde istediğiniz büyüklükte toplar hazırlayın.
5- Peynir toplarını önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayın.
6- Kızgın yağda her tarafını kızartıp fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder