GAZETE TATLISI |
MALZEMELER
-1 Çay bardağı
yoğurt
-1 Çay
bardağı sıvı yağ
-1 Çay bardağı
ılık su
-2 Yumurta
-1 Çay kaşığı
karbonat
-1 Yemek kaşığı
limon suyu
Açmak için;
-2 Su bardağı
nişasta
İçi için;
-3 Su bardağı
ceviz
-1 Çay bardağı
şeker
Üzeri için;
-200gr tereyağ
Şerbeti için;
-4 Su bardağı
şeker
-5 Su bardağı su
-3-4 damla limon
suyu
YAPILIŞI
1 1- Hamur ele yapışmayacak şekilde yoğrulur.
2 2- Ceviz büyüklüğünde 30 beze yapılır.
3 3- Beşerli 6 gruba ayrılır.
4- Her biri nişastayla teker teker fincan tabağı büyüklüğünde açılarak beş tanesi üst üste koyulur.
4- Her biri nişastayla teker teker fincan tabağı büyüklüğünde açılarak beş tanesi üst üste koyulur.
6- Oklavaya sarılarak iki kenarlardan büzdürülür ve şeklini bozmadan gazetenin üzerine açılır.
7- Gazetenin üzerine serilmesindeki amaç; Gazetenin yufkanın nemini alıp kuruması böylelikle kuruyan yufka şekli bozulmadan rahat sarılıyor.
8- Altı
tane hamurunda açma işi tamamen bittikten sonra üzerine ceviz ve şeker karışımı
serpilir.
9- Kenarları içe katlanır gazetenin ucundan tutup
yukarı doğru kaldırılarak rulo sarılır.
10- Üç parmak genişliğinde kesilerek yağlanmış tepsiye sıralanır.
11- Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir.
12- Şerbeti için şeker ve su kaynatılıp şerbet biraz koyulaştığında limon suyu ilave edilip bir taşım daha kaynatıp altı kapatılır.
13 -Şerbetin ilk sıcaklığı çıktığında tatlıda soğukken ıslatılır.
AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder