İKİ RENKLİ KEK |
MALZEMELER
- 3 Tane yumurta (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 2 Yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- İçerisine süt, yağ, portakal kabuğu rendesi, ilave edilerek karıştırılır.
- 2 su bardağı elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya yavaş yavaş eklenir ve karıştırılır.
- Hamur karışımının yarısı başka bir karıştırma kabına alınır.
- Birine 2 kaşık un, diğerine de 2 kaşık kakao eklenir ve ayrı ayrı karıştırılır.
- Kek kalıbı önce yağlanıp unlanır ve fazla un ters çevrilerek boşaltılır.
- Önce sade karışımdan biraz kalıba dökülür, ardından kakaolu karışımdan ve bu şekilde hamurlar bitene kadar tekrarlanır.
- 170 dereceye ayarlanmış önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirilir.
- Pişip pişmediğini anlamak için kürdanla kontrol edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder