13 Ocak 2014 Pazartesi

EKMEK KADAYIFI

EKMEK KADAYIFI


EKMEK KADAYIFI

MALZEMELER

-Yarım kg ekmek kadayıfı
-Bir su bardağı kırılmış ceviz
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Kızartmak için bol sıvı yağ

YAPIMI
1-Tatlımızın önce şerbetini yapıp soğumaya bırakıyoruz .
2-Bunun için şeker ve şerbeti tencereye koyup kaynatıyoruz. 
3-Kaynayınca altını kısıp 15 dk daha pişiriyoruz.
4-Altını kapatmadan az önce limonunu ilave ediyoruz.
5-Bir tane ekmek kadayıfını alıp içine bir tatlı kaşığı ceviz koyuyoruz.
6-İkiye katlayıp kenarlarını sıkıca bastırarak kapatıyoruz.
7-Diğer bütün ekmek kadayıflarına aynı işlemi uyguluyoruz.
8-Tencereye bolca sıvı yağ koyuyoruz ve yağı kızdırıyoruz.
9-Ekmek kadayıflarını tencere koyup arkalı önlü kızartıyoruz.
10-Kızaran tatlıları hemen soğuk şerbetin içine atıyoruz.
11- 10-15 dk şerbetin içinde durduktan sonra çıkartıyoruz.

AFİYET OLSUN... 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder