29 Ocak 2021 Cuma

Cevizli Sucuk (köme)

Cevizli Sucuk (köme)
Malzemeler;
-Yarım kg kırılmış ceviz içi
-2 su bardağı pekmez
-3 su bardağı su
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı şeker
-Yarım su bardağı un
-Yarım su bardağı nişasta

Yapılışı;
-Cevizi çok parçalamadan kırıp suya koyun.
-Kırılmadan ipe dizebilmek için bir gece suda bekletin.
-İğneye iki katlı dantel ipi yada naylon ip takıp cevizleri orta yerinden dizin.
-Sıkı sıkı dizin aralarında boşluk kalmasın.
-Tencereye pekmez, su süt ve şekeri koyun.
-Topaklanma olmasın diye ayrı bir yerde nişasta ve unu pekmezli karışımla açıp tencereye ilave edin.
-Ocağı açıp sürekli karıştırarak kaynatın.
-İpe dizili cevizlerin ipini tutarak tenceredeki pekmezli karışıma batırıp her tarafına bolca temas ettirin.
-Ben asmak için askı kulllandım.
-İpleri askıya bağlayıp kaldırın fazlalığı aksın.
-Yarım saat sonra geri kalan pekmezli karışıma az su koyup ısıtın ve cevizli sucukları ikinci kez batırıp çıkartın.
-Askıyı güneş almayan bir yere takıp hava durumuna ve bölgeye göre 10 gün civarında kurutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder