26 Aralık 2020 Cumartesi

Laz Böreği

Laz Böreği
Muhallebisi;
•3 su bardağı süt
•1 su bardağı şeker
•Bir buçuk yemek kaşığı nişasta
•Bir buçuk yemek kaşığı un
•1 tane vanilya
•1 yumurta sarısı
Aralarına ve üzerine sürmek için
•200 tereyağ
•1 çay bardağı sıvıyağ
•22 tane hazır baklava yufkası

Yapılışı;
•Süt, şeker un, nişasta ve yumurta sarısını tencereye alıp iyice çırpın.
•Tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynaya kadar pişirin.
•Ocaktan alıp  vanilyayı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
•Tereyağını eritip sıvıyağ ilave edin.
•Bir tane baklava yufkası alıp her tarafına yağ sürüp uzunlamasına ortadan ikiye katlayın.
•Üzerine tekrar yağ sürüp bir daha katlayın.
•Ucuna bir buçuk tatlı kaşığı muhallebi koyup üçgen olacak şekilde çapraz katlayıp tepsiye dizin.
•Üzerine kalan tereyağdan sürün.
•Üzerleri kızarana kadar pişirin.
•Soğuduğunda ister pudra şekeri serperek ister şerbetleyerek servis edin.
•Not; tatlımızın içinde muhallebi olduğu için ertesi güne kaldığında ilk günkü çıtırlığını kaybediyor.
•Fakat buzdolabında muhafaza ederseniz hiç birşey olmuyor.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder