13 Kasım 2020 Cuma

Yoğurtlu Şehriyeli Tavuk Çorbası

Yoğurtlu Şehriyeli Tavuk Çorbası
Malzemeler;
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•1 çay bardağı tel şehriye
•Küçük bir parça tavuk göğsü
•Tavuk suyu
•Tuz

Meyanesi için;
•1 kase yoğurt
•1 yumurta sarısı
•2 yemek kaşığı un

Üzeri için;
•Tereyağ
•Kuru nane

Yapılışı;
1•Tavuk göğsünü haşlayın didin.
2•Tencereye sıvıyağ koyup şehriyenin rengi dönene kadar kavurun.
3•Üzerine tavuk suyu ve su koyup kaynamaya bırakın.
5•Yoğurt yumurta sarısı ve unu güzelce çırpın.
6•Kaynayan çorbadan iki kepçe meyanenin içine döküp karıştırın.
7•Sonra yavaş yavaş tencereye ilave edip karıştırın.
8•Kaynadığında tavuk etini ilave edin.
9•Ayrı bir tavada tereyağ  ve naneyi kavurup çorbanın içine ilave edin ve ocağın altını kapatın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder