26 Kasım 2020 Perşembe

Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı
Malzemeler;
•2 su bardağı un
•1 su bardağı ılık su
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•1 yemek kaşığı şeker
•1 tatlı kaşığı kuru maya
•Azıcık tuz

Şerbeti;
•2 su bardağı şeker
•2,5 su bardağı su
•1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı;
•Şerbeti ateşe alıp kaynadıktan sonra 20 dakika kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.(koyu kıvamlı ve çok soğuk bir şerbet olmalı)
•Şerbet oda ısısına geldiğinde buzdolabına kaldırın tamamen  soğusun.
•Bütün malzemeleri mikserle koyu bir kek kıvamında olacak şekilde hazırlayın.
•Üzerini kapatıp mayalanması için 45 dakika kadar bekletin.
•Tencereye bolca sıvıyağ koyup ısıtın.
•Hamuru krema poşetine yoksa buzdolabı poşetine doldurun.
•Hamuru sıcak yağın içine fındık büyüklüğünde sıkıp mutfak makasıyla keserek yağa bırakın.
•Karıştırarak lokmaların her tarafını kızartın ve soğuk şerbetin içine alın.
•Şerbetin içinde iki dakika her tarafını çevirip servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder