![]() |
ORMAN KEBABI |
•Yarım kg kuşbaşı et
•2 tane patates
•1 tane havuç
•1 tane soğan
•1 tane kırmızı biber
•3-4 tane yeşil biber
•2 diş sarımsak
•1 kase bezelye
•4 yemek kaşığı sıvıyağ
•1 yemek kaşığı tereyağı
•1 yemek kaşığı salça
•Tuz
•Pulbiber
•Kaynar su
Yapılışı;
••Eti kuşbaşı doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tencerede suyunu çekene kadar kavurup bir bardak su ilave ederek pişmeye bırakın.
••Et pişince yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip birlikte kavurun.
••Patates ve havucu küp küp doğrayıp ilave edin.
••Biberleri ve sarımsağı da doğrayıp tencereye ilave edip hepsini birlikte sotelemeye devam edin.
••Bezelye tuz ve pulbiberini de ilave edip karıştırın.
••Yemeğinizi ister porsiyonluk ister tepsi güveç kabına boşaltın.( borcam da kullanabilirsiniz)
••Tereyağını parça parça yemeğin üzerine koyun.
••Ayrı bir yerde salçayı sıcak suyla açıp yemeğin üzerine gezdirin.
••Güvecin üzerini folyolu yağlı kağıtla kapatıp 200derecede pişirin.
••Üzerinden folyoyu çıkartıp 10 dakika daha pişirdikten sonra fırını kapatabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder