ŞAKŞUKA |
•3 tane patlıcan
•2-3 tane yeşil biber
•1 tane kuru soğan
•2 diş sarımsak
•3 tane domates
•1 çay bardağı su
•Tuz, Pulbiber
•Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
•Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
•Tuzlu suya koyup yarım saat bekletin.
•Sosu için tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup soğan, biber ve sarımsağı kavurun.
•Ardından domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve soğanın içine koyup suyunu çekene kadar hepsibi birlikte pişirin.
•Bir çay bardağı suyu ve tuzunu ilave edip pişirmeye devam edin.
•Patlıcanların suyunu sıkıp kızgın yağda kızartın.
•Sos suyunu çekince kızaran patlıcanlarları üzerine boşaltıp karıştırın ve ateşten alın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder