24 Haziran 2019 Pazartesi

ŞAKŞUKA

ŞAKŞUKA
Malzemeler
•3  tane patlıcan
•2-3 tane yeşil biber
•1 tane kuru soğan
•2 diş sarımsak
•3 tane domates
•1 çay bardağı su
•Tuz, Pulbiber
•Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
•Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
•Tuzlu suya koyup yarım saat  bekletin.
•Sosu için tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup soğan, biber ve sarımsağı kavurun.
•Ardından domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve soğanın içine koyup suyunu çekene kadar hepsibi birlikte pişirin.
•Bir çay bardağı suyu ve tuzunu ilave edip pişirmeye devam edin.
•Patlıcanların suyunu sıkıp kızgın yağda kızartın.
•Sos suyunu çekince  kızaran patlıcanlarları üzerine boşaltıp karıştırın ve ateşten alın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder