25 Mayıs 2019 Cumartesi

PATLICAN KAPAMA

PATLICAN KAPAMA
Malzemeler;
•500 gr kuşbaşı et
•4 yemek kaşığı sıvıyağ
•2 tane kırmızı biber
•2 tane yeşil biber
•1 tane soğan
•1 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• Tuz, Karabiber, Pulbiber

•4 tane patlıcan
•2 tane patates
•1 tane domates
•1 su bardağı sıcak su

Yapılışı;
1• Kuşbaşı etleri tencereye alıp üzerine bir su bardağı su ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın.
2• Başka bir tencereye sıvıyağ, yemeklik doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri,soğanı, sarımsağı ve biber salçasını ekleyerek hepsini kavurun.
3• Üzerine haşlanan etleri ve baharatları da ilave edip kavurmaya devam edin.
4• Patlıcanları çizgili bir şekilde soyup ince ve uzun keserek kızgın yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağını alın.
5• Patatesleri halka şeklinde dilimleyip biraz kızartın.
6• Patlıcanları kelepçeli kalıba yanyana sıkı bir şekilde kalıptan biraz sarkacak şekilde dizin.
7•  Kalıbın tabanını patatesler ile kaplayıp, üzerine eti koyun.
8• Bir sıra daha patates dizip patlıcanların sarkan kısımlarıyla üzerini kapatıp domates dilimleri koyun.
9• Kelepçeli kalıbı borcamın içine oturtun.
10• Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip 200°C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder