5 Mayıs 2019 Pazar

KÖZLENMİŞ PATLICANLI PİZZA

KÖZLENMİŞ PATLICANLI PİZZA

Malzemeler;
•1 su bardağı süt
•1 su bardağı su
•1 çay bardağı sıvıyağ
•2,5 tatlı kaşığı şeker
•1 çay kaşığı tuz
•Yarım paket yaş maya
•4,5 _5 su bardağı un


Sosu için;
•2 tane domates
•1 yemek kaşığı ketçap
•1 yemek kaşığı sıvıyağ
•Tuz, pulbiber, kekik

Üzeri için;
•5 tane közlenmiş patlıcan
•3 tane közlenmiş kırmızı biber
•Sucuk
•Kaşar

Yapılışı;
• Közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.
• Sıvıyağ koyduğunuz tavada biraz kavurun.
• Tuzunu kontrol edin ve soğumaya bırakın.
• Yoğurma kabına ılık süt, su maya ve şekeri koyup maya eriyene kadar karıştırın.
2• Ardından tuz ve yağı koyun.
3• Unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
4• Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın.
5• Hamur kabardığında dört parçaya bölün. (bütün bir halde büyük boy fırın tepsisinde de yapabilirsiniz)
6• Masanın üzerine az yağ döküp hamuru elinizle  servis tabağı büyüklüğünde açıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun.
7• Sosu için; Domatesi rendeyip  ketçap yağ tuz, pulbiber ve kekiği ilave edip  karıştırın.
8• Bu sosu hamurların üzerine sürüp 180 derecede hamur biraz kabarıp ele yapışmayacak kadar pişirin.
9• Fırından çıkarıp patlıcanlı harcı her tarafına boşluk kalmayacak şekilde koyun.
10•  Üzerine sucuk ve kaşar peyniri rendesi koyup ısısı düşürülmüş fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder