8 Şubat 2019 Cuma

TAHİNLİ ÇÖREK

TAHİNLİ ÇÖREK
Malzemeler;
•1 su bardağı süt
•1 su bardağı su
•1 çay bardağı sıvıyağ
•2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
•2 yemek kaşığı şeker
•2,5 tatlı kaşığı kuru maya
•1 çay kaşığı tuz
•Un

İçi için;
•1 su bardağı tahin
•3 yemek kaşığı pudra şekeri
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•Ceviz ve kuş üzümü

Yapılışı;
1• Yoğurma kabına maya, ılık süt ve suyu koyup karıştırın.
2• Ardından diğer malzemeleri de ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
3• Kabın kapağını kapatıp üzerini örtün ve kabarana kadar yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
4• Hamur mayalanırken tahin, şeker ve yağı iyice karıştırın..
5• Mayalanan hamuru dört beze yapın.
6• Tezgahı yağlayıp ilk bezeyi elinizle dikdörtgen olacak şekilde açın.
7• Üzerine tahinli harçtan bolca sürün, her tarafına ceviz ve kuş üzümü serpin.
8• İkinci bezeyi de aynı şekilde açıp ilk açtığınız hamurun üzerine koyun.
8• İkinci kata sadece tahinli harçtan sürerek rulo şeklinde sarın.
9• Ruloyu üçgen dilmler halinde çapraz kesin, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
10• Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
11• Üçgenlerin tam ortasından ince bir oklava ya da şişle bastırarak şekil verin.
12• Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ılık fırında tepsi mayası için 15 dakika bekletin.
13• Sonrasında 180 derecede kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder