22 Şubat 2018 Perşembe

LEBLEBİ TOZLU KURABİYE

LEBLEBİ TOZLU KURABİYE

      Malzemeler;
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1,5 su bardağı leblebi tozu
*Aldığı kadar un (yaklaşık 1-1,5 su bardağı un)

       Yapılışı;
*Yoğurma kabına yağ, pudra şekeri ve leblebi tozunu koyun.
*Azar azar un ilave ederek hamur toparlanana kadar yoğurun.
*Yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı aksi taktirde şekil verirken çok zorlanabilirsiniz.
*Hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler alarak yuvarlaklar yapın.
*Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
*Ortalarına birer tane leblebi koyup hafifçe bastırın.
*170 derecede üzerleri çatlayana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder