20 Şubat 2018 Salı

ELMALI AYVA TATLISI

ELMALI AYVA TATLISI

Malzemeler;
*4 tane ayva
*8 yemek kaşığı şeker(her yarım ayva için 1 kaşık)
*2 tane çubuk tarçın
*5-6 tane karanfil
*1 su bardağı su

İç harcı için;
*2 tane elma
*2 kaşık şeker
*1 çay kaşığı tarçın
*‎1 yemek kaşığı ceviz

Yapılışı;
1*Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin.
2*Çekirdek yuvalarını çıkartın ama çekirdekleri atmayın.
3*Kararmaması için limonlu suyun içine koyun.
4*Ayvaları, sığacağı genişlikte bir tencereye koyup ortalarına birer kaşık şeker koyun.
5*Tencerenin içine kabuk tarçın, karanfil, ayva çekirdekleri ve suyu ilave edin.
6*Tencereyi ocağa alıp kapağını kapatın kaynadıktan sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin.
7*Elmaları soyup rendeleyerek tavaya alın üzerine şeker ve tarçın koyup suyunu çekinceye kadar pişirin ve cevizi ilave edin.
8*Pişen ayvaları servis tabağına alıp ortalarına birer tatlı kaşığı elmalı harçtan koyarak soğuk servis edin.
Not: Ayva tatlısının rengi daha kırmızı olsun istiyorsanız tencerenin içine bir miktar vişne, küçük bir dilim şalgam ya da gıda boyası koyabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder