30 Ekim 2017 Pazartesi

DONDURUCUDA KÖZLENMİŞ PATLICAN

DONDURUCUDA KÖZLENMİŞ PATLICAN

•Ben patlıcanları közmatikte közledim.
•Odun ateşinde yapma imkanınız varsa tabiki daha güzel olur.
•Ocağın kirlenmemesi için folyo sererseniz iyi olur.

Yapılışı;
••Patlıcanları 8-10 yerinden bıçakla delin.
Üçer tane közmatiğin üzerine koyup ocağın altını çok açın.
••Ara ara çevirerek yumuşayıncaya kadar her tarafını pişirin.
••Sıcağıyla kabuklarını soyun.
••Soğuduğunda ihtiyacınız kadar sayı belirleyerek buzdolabı poşetlerine koyun.
••Poşetin içindeki havayı pipetle çekin ve ağzını sıkıca bağlayıp dondurucuya yerleştirin.
••Fırında yapacaksanız da tepsiye koyup 250 derecede alt üst ederek yumuşayana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder