30 Ekim 2017 Pazartesi

BAKLAVA HAMURUNDAN EL AÇMASI BÖREK

BAKLAVA HAMURUNDAN EL AÇMASI BÖREK

Malzemeler;
..1 çay bardağı süt
..1 çay bardağı yoğurt
..1 çay bardağı sıvıyağ
..1 tane yumurta
..1 paket kabartma tozu
..Aldığı kadar un

İçi için;
..5-6 tane patates
..1 tane soğan
..4 yemek kaşığı sıvıyağ
..Pulbiber, karabiber, tuz

Üzeri için;
..Yarım paket margarin
..1 çay bardağı sıvıyağ

Açmak için;
..Nişasta

Yapılışı;
1..Böreğin iç harcı için patatesi haşlayıp ezin.
2..Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.
3..Üzerine patatesi baharatları ve tuzunu ilave ederek biraz daha kavurarak soğumaya bırakın.
4..Hamur için; klasik bir baklava hamuru gerekiyor bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
5..Hamuru 30 bezeye bölüp üç ayrı grup yapın.
6..Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına bol nişasta koyun.
7..Açma işi bittiğinde ilk 10 lu yufkayı alıp merdaneyle  yada oklavayla hangisiyle yapabilirseniz büyütebildiğiniz kadar açın.
8..Yufkayı ortadan ikiye kesip, kestiğiniz yere bolca iç harçtan koyun.
9..Kenarlarını iki parmak içe katlayıp rulo sarın.
10..Ortadan ikiye kesip yağlanmış tepsiye sıralayın.
11..Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
12..Üzeri için sıvıyağ ve margarini eritip böreklerin üzerine kaşıkla bolca dökün.
13..Börekleri dört parmak kalınlığında kesip kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder