13 Eylül 2017 Çarşamba

SAC KAVURMA

SAC KAVURMA

Malzemeler;
-500 g et
-4 tane sivri biber
-2 tane domates
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-Tuz, kekik, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı:
1- Etleri küçük küçük doğrayın.
2- Sac tavayı ocağa alıp ısıtın etleri içine koyup yüksek ateşte suyunu salana kadar karıştırarak kavurun.
3- Ardından sac tavaya uygun bir kapakla ağzını kapatıp ocağı kısın.
4- Kendi suyu ve buharında pişmeye bırakın.
5- Et suyunu çekince kabuğunu soyup doğradığınız domatesi ve biberi koyun.
6- Tuzunu baharatları ve yağını da ilave ederek karıştırın.
7- 5 dakika kadar daha pişirin biberler eriyip içinde kaybolmasın.
8- Tavanın dibinde suyu kalmadıysa biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder