18 Ağustos 2017 Cuma

HAVUÇLU PATATES ÇANAĞI

HAVUÇLU PATATES ÇANAĞI
Malzemeler;
▪4 Tane patates
▪3 Tane  havuç
▪Bir kase yoğurt
▪1 Yemek kaşığı tereyağ ve sıvıyağ
▪Bir tutam dereotu
▪Bir tutam maydanoz
▪1 diş sarımsak
▪Pul biber
▪Karabiber
▪Nane
▪Tuz

Yapılışı;
1▪ Havucu rendeleyip az yağda kavurun.
2▪ Patatesi kabuğuyla birlikte haşlayıp, soyun. (bu şekilde patates su çekmiyor ve daha rahat şekil veriliyor)
3▪ Dereotu, maydanoz, nane, karabiber, pulbiber ve tuz ilave ederek ezin.
4▪ Sarımsağı tuzla ezerek yoğurdun içine ilave edip karıştırın.
5▪Tereyağını eritip içine pulbiber koyarak sosunu hazırlayın.
6▪ Patatesten yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını açarak çanak şekli verin ve servis tabağına sıralayın.
7▪ İçlerine bir tatlı kaşığı havuç koyun.
8▪ Havucun üzerine sarımsaklı yoğurt koyun.
9▪ En üzerine de tereyağlı sosu gezdirerek fazla bekletmeden servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder