5 Ağustos 2017 Cumartesi

FIRINDA TAVUKLU PATATES

FIRINDA TAVUKLU PATATES
Malzemeler;
-8 tane baget
-4-5 tane patates
-1 su bardağı bezelye
-1 tane havuç
-3 diş sarımsak
-3-4 tane biber
-2 tane domates

Sosu için;
-1 su bardağı sıcak su
-1 yemek kaşığı salça
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Karabiber, pulbiber
-Kekik, tuz

Yapılışı;
1- Bagetleri yıkayıp büyükçe bir kaseye alın.
2- Patatesi, biberi, havucu ve sarımsağı doğrayın bezelyeyi de ilave ederek bagetlerle karıştırın.
3- Sosu için; salça, pulbiber, karabiber, kekik, sıvıyağ, sıcak su ve tuzunu de ilave ederek hepsini karıştırın.
4- Sosu hazırladığınız sebzelerin üzerine döküp iyice harmanlayın.
5- Fırın kabına boşaltın üzerine domates dilimleri koyun.
6- Yemeğinizin üzerini folyoyla kapatarak 200° de 30 dakika pişirin.
7- Yarım saat sonra folyoyu çıkartıp pişip pişmediğini kontrol edin.
8- 15 dakika daha üzeri  açık bir şekilde pişirmeye devam edin.

-Yemeğinizin fırında daha kısa sürede pişmesini isterseniz bagetleri önceden kısa bir süre haşlayabilirsiniz.
-Yemeğe ilave edeceğiniz suyu haşladığınız bagetlerin suyundan kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder