16 Temmuz 2017 Pazar

PROFİTEROL

PPOFİTEROL

Malzemeler;
••100g tereyağ
••4 tane yumurta
••1 su bardağı su
••1 su bardağı un
••1 tatlı kaşığı şeker
••1 çay kaşığı tuz
••Yarım çay kaşığı karbonat

Kreması için;
••3 su bardağı süt
••3 yemek kaşığı un
••1 çay bardağı şeker
••1 tane yumurta
••50 g tereyağ
••1 paket vanilya

••1 paket çikolata sosu ve üzerindeki ölçü kadar süt

Yapılışı;
1••Su, tereyağ, şeker ve tuzu tencereye koyup kaynatın.
2••Kaynamaya başladığında ocağı kısıp üzerine unu ilave ederek hızlı hızlı karıştırın.
3••Hamur hemen suyunu çekip katılaşacak üç dört dakika daha bu şekilde karıştırarak pişirmeye devam edin sonrasında soğumaya bırakın.
4••Hamur soğuduğunda bir tane yumurta kırıp mikserle çırpın.
5••Diğer yumurtaları da aynı şekilde teker teker kırıp uzun uzun çırpın.
6••En son vanilya ve karbonatı ilave edin.
7••Hamuru sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde aralıklı olacak şekilde sıkın.
8••Önceden ısıtılış 170 derecede iyice kızarana kadar pişirin.
9••Fırının kapağını kesinlikle açmayın ve iyice pişip sertleştiğinde fırından çıkarın aksi taktirde profiteroller sönüyor.
10••Krema için; süt, un, yumurta ve şekeri tencereye alıp iyice çırpın.
11••Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
12••Vanilya ve tereyağını ilave ederek ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
13••Soğuduğunda mikserle çırpın ve sıkma torbasına koyun.
14••Çikolata sosunu paketin arkasındaki tarife göre hazırlayıp soğutun.
15••Profiterollerin kenarından biraz kesip içine krema sıkın.
16••Hepsi bittiğinde servis tabağına alıp, dilerseniz porsiyonluk dilerseniz hepsinin üzerine istediğiniz kadar çikolata sosu dökerek servise sunabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder